Katera nepremičnina je zame prava?

Pri vsakodnevnem delu opažam en zanimiv fenomen – strah kupcev, ali se bodo odločili prav. Ali bodo izbrali pravi dom zase? Kako veš, kateri dom je pravi zate? Kaj če se odločim narobe? V takem primeru kupcu rečem, da bo točno vedel, ko bo prišel pravi dom. Kako bom vedel, me vpraša. Enostavno veš. Tako kot enostavno veš, ko pride pravi partner zate.

 

Vidim, da smo ljudje povsem izgubili svoj notranji kompas. Da ne zaupamo svojim občutkom, intuiciji. Da toliko dvomimo vase. Potem ugotovim, da je zadaj samo strah. Kajti, celo premoženje vložimo v nakup doma. Vzamemo kredit, ki ga bomo odplačevali dolga leta, lahko celo 30 let! In zato imajo ljudje občutek, da ne smejo narediti napake. Nakup doma je že sam po sebi zelo stresen, strahovi pa ga naredijo še bolj stresnega. In potem se lahko vrtimo v začaranem krogu.

 

Lepo mi je, ko lahko človeka potolažim, mu stojim ob strani, mu svetujem, ga usmerjam in mu povem, da bo prišel pravi dom. Vedno pride. Nekateri ljudje pač morajo skozi ta proces skrbi in dvomov, ampak na koncu so zadovoljni. Vsakemu kupcu pa svetujem, da poskusi začutit stanovanje/hišo. Ali se vidiš tam ali ne. Namreč, povsod so tudi minusi. Vprašanje je samo ali je minus tak, da lahko z njim živiš ali ne.

 

Če pa ti srce zaigra, ko stopiš v neko stanovanje/hišo, potem ne razmišljaj. To je to! In ni pomembno ali je to prva stvar, ki si jo pogledal ali deseta. Zgodilo se mi je namreč, da je bilo gospe stanovanje strašansko všeč in sem ji svetovala naj ga vzame, ker bo hitro prodano. Pa je »cincala« in rekla, da je to šele drugo stanovanje, ki ga je videla in da bi rada še kakšnega. Prav. Ni problem. Pa poglejva še kakšnega. Seveda se je tisto pravo prodalo in še mesece po tem je obžalovala svojo odločitev.

 

Zato samo iskren nasvet: ko rečeš to je to, ne razmišljaj, ampak kupi. In uživaj v svojem novem domu!

 


Nina

Zadnji članki
Dobrodošlica
Dobrodošlica
Kako pripraviti dom za prodajo
Kako pripraviti dom za prodajo
Zakaj izbrati nepremičninskega strokovnjaka
Zakaj izbrati nepremičninskega strokovnjaka